Friday, December 16, 2011

NOVEL: RINDU TANPA KATA AIN MARISSA


Assalamualakum semua!! 

hari ahad nie korg wat per jer?? pi klcc tgk CF tak??? *Comic Fiesta*

Pada yang tak pi tue meh ar baca novel terbaru keluaran SR production nie..  RINDU TANPA KATA oleh AIN MARISSA.. 
sapa dah beli sila angkat kening!! lalalalalal~~~

Jom baca sinopsis dulu..



*Rindu Tanpa Kata, Ain Marissa*


Sueraya, gadis lembut yang periang. Walaupun disisih oleh ibu kandung, tidak pernah sebesar zarah pun terbersit dihati untuk membenci ibunya. Duka membaluti hidup Sueraya, apabila dia lumpuh selepas terjadi satu insiden, hidup ibarat bernyawa tapi tidak berjasad. Tanpa lafaz dibibir dia reda dan pasrah dengan suratan hidupnya apabila dijodohkan dengan anak orang gajinya, Firrhan.Firrhan pula hadir dalam hidup Sueraya kerana rasa tanggungjawabnya terhadap kedua ibubapanya. Gadis itu perlu ditolong walaupun dia tidak pernah mengenali gadis itu. Apatah pula secalit rasa cinta pun tidak pernah terputik dihatinya apabila dia diijabkabulkan dengan gadis itu. Hatinya telah diserahkan kepada gadis lain.. Emilia! Mimpinya selama ini, hanya Emilia yang akan dikahwininya. Hanya Emilia di dalam hatinya kerana dialah CINTA pertamanya. Namun takdir tuhan tiada siapa yang tahu.



*

*

*

Aku beli novel nie selepas aku tgk fan page SITI ROSMIZAH, disebabkan dah lame aku tak beli novel melayu baru.. pastue bila tengok komen2 dari peminat2 novel..aku beli jugak novel nie..

Aku baca novel nie mula2 aku rase teruje.. Dalam hati tertanya2 apa akan jadi kat Sueraya?? Sueraya lumpuh sampai bila2 ke?? Camner dengan perasaan Firrhan..Nak ker dia kahwin dengan Sueraya?? Siapa yang buat Sueraya lumpuh?? Mak Sueraya kenapa benci sangat dengan Sueraya?? Kenapa Sueraya boleh lumpuh?? 

Selepas Suraya sihat.. aku dah cam tak teruje nak baca.. novel yang patut leh abes malam tue gak aku sambung esok malam *padahal aku selalu abeskan baca novel b4 tido* 

Aku tak cakap novel nie tak bagus, mungkin kerana citarasa aku yang berbeza.. Jalan cerita yang mudah..*tiada konflik rumit yang macam aku suka* Sikap Sueraya bagi aku yang terlalu perfect *tak semua manusia perfect* Dah lah aku tak nak komen banyak... 3/5 bintang..

Tahniah buat Akak Ain Marissa telah berjaya menghasilkan karya yang bagus *ingat senang ker nak dapatkan idea wat novel* 










p/s: aku bukan pakar analisis novel..apatah lagi penulis novel.. bukan jugak editor novel.. aku hanyalah pencinta novel yang hanya mempunyai citarasa dan pendapat sendiri yang mungkin lain dari orang lain.. 

p/s/s: baru beli lagi 2 novel melayu.. hope sangat tak mengecewakan jiwa raga aku.. <3

Tuesday, December 6, 2011

KOMIK: HELIOS ECLIPSE BY KAORU

Yeahhhh!!!!! berjaya jugak aku beli komik nie.. padahal komik nie dah lama dah kuar.. tak silap dari aku sek menengah lagi.. biase ar sek men.. mana ader duet sangat..pulak tue baca komik Detective Conan..memang berjimat gler aku time tue..

Siyus tak rugi aku beli komik nie.. dah ar lukisan semua cantik2.. komik pun berkaler.. memang hasil tgn Kaoru tak nah kecewakan aku... Owh jangan beli satu2.. terus jer beli 8 8.. memang best gler.. walaupun ader yang cam penin2 sikit bila baca.. macam ader persoalan yang tak terjawab.. tapi bila dah baca next2 punya buku.. memang korang akan paham..

Tapi ending dia memang wat aku kecewa gler.... uwaaaaa sedih.. tak nah baca komik yang sad ending.. Uwaaaaaaaaaaaaaaa!!!! nak Helios tue ngan Mineko!!! Naper Mineko tak ingat sapa Helios tue!!!!

Tapikan Helios tetap sentiasa menjaga Mineko!!!

nie senarai 8 buah buku Helios Eclipse by Kaoru..

1.Helios Eclipse Prologue

2.Helios Eclipse Median

3. Helios Eclipse Ternion

4. Helios Eclipse Quaternion

5. Helios Eclipse Quintet

6. Helios Eclipse Hexad

7. Helios Eclipse Septenary

8. Helios Eclipse Epilogue



HELIOS <3 MINEKO







p/s: Nanti nak review novel baru lak~~~

Sunday, November 20, 2011

KOMIK: RESAH HATI TSUBAKI & STRAWBERRY VAMPIRE


assalamualaikum..... fuh..fuh...fuh.. berdebu2 blog aku nie...
siyus sangat3 tak ader idea nak berblog2 skang... baca entry orang jer rajen skang..

nie nak citer sikit.. cite nie dah lama dah.. lama sangat.. time sehari b4 hari raya haji...
al-kisah aku pi ar pasar ngan mak aku.. bajet nak tolong mak angkat barang3 dapur tapi aku lak melencong k 7-eleven... tau aper aku jumpa???


TADAAAAAA!!!!!!!!

*wat tarian agogo pas dapat 2 komik nie..lalalala*

RESAH HATI TSUBAKI by YASUKO-siyus komik nie sangat3 sedap.. mula2 aku baca agak penin.. dalam hati cakap *aper kejadah komik nie cite* lama2 cam ahhhhhhh!!!!! sangat2 sweet bf dia.. *lupa lak nama bf dia*
Komik nie pasal sepasang couple yang mempunyai bf yang sangat naif..Naif???*sila google sendiri.. lalalalala*macam biase aku mmg tak review panjang2.. tapi siyus korg tak rugi klu korg beli komik nie..

owh citer nie sangat3 tak sesuai tok adik2 umo 15 thn ke bawah k..

STRAWBERRY VAMPIRE by Kaoru - Tak yah pk dua tiga kali ar kalu aku nampak jer pelukis dia KAORU mmg aku rembat awal2 ar komik dia...

cam dia cakap kat fesbuk..

"New Graphic novel from Kaoru - STRAWBERRY VAMPIRE ! A very cute short love stories collection included 16 pages special addition unpublish chapter! Coming soon on November 2011!" - KAORU

So semua citer dalam komik dia pasal kisah cinta.. paling lawak aku rase citer dalam komik dia pasal pompuan tercabut telinga.. boleh jadi yek???lalalalal

Aku memang minat habes kat Kaoru nie.. tak sabar nak tggu Maid Maiden Friday.. tah bila kuar..

So beli ar dua2 komik nie tau!!! bes sangat3..

*

*


*

*korang ader???? lalalalalal*






p/s:share ar komik korang lak aper yang bes... ??

Sunday, October 16, 2011

KOMIK: ANDAINYA DIA DI KAFE INI..


yeahhh dah beli komik baru!!!! dah lamer tak beli..
opsssss haritue baru jer beli.. huhu..

skarang tak banyak komik baru jual... ader pun cam tak bes jer.. so semalam tgk jer komik nie terus beli...

yeahhhh!!! sangat3 tidak mendukacitakan jiwa raga aku...

komen aku, lukisan dia bagus.. tak ader ar buruk pun.. jalan citer dia pun ok.. cuma kkdg ayat tue tak tau ar mebe aku tak pandai baca kot... tak pun sebab alih bahasa.. tapi still leh paham n bes ar..pastue dalam nie banyak citer2 pendek yang berkait ngan orang3 kat dalam kafe tue.. mg bes gler2...

so korang dah beli tak komik nie???


aritue cam nak review komik dua nie... tapi cam tak ader mud jer.. sebab aper?? sebab 2 komik nie telah mengecewakan aku... waaaaaaaaa melayang duet aku.. nyesal beli tak bes, lukisan pun tak comel..

*korang dah beli komik nie?? kalu tak beli lagi bagus ar...*


Monday, September 12, 2011

SATU HARI DI HARI RAYA...

assalamualaikum!!!!!

selamat hari raya semua!!! orang semua dah update blog taruk pic raya ang baru nak terhegeh2.. huhu...maaf semua.. mmg kebelakangan nie otak slow nak mampus.. huhu..

raya kali nie sangat3 tak best tak meriah pun. pagi2 raya tak wat drama air mata pun. selalu tiap2 tahun buat tapi tahun nie tak pun.. *sedih*, rendang mak masak tak baper nak jadi.. akibat masalah2 "kekurangan"...

Walaupun syawal tak meriah kami sekeluarga tetap bersyukur kepada Allah S.W.T kerana memberi kami sekeluarga dapat berhari raya bersama2...owh mungkin anda ader yang tidak tahu.. pada 3rd ramadhan yang lalu babah tersayang menjalani pembedahan untuk membuang sel kanser yang makin membesar.. alhamdulillah 8 jam menjalani pembedahan.. sebulan di hospital babah tersayang dapat pulang menyambut syawal bersama2 keluarga tersayang.. Syukur Alhamdulillah...

1st raya tak pi mana2.. dok kg bapak,petang kg belah mak lak.. dok melayan tetamu+ makan makan makan jer..

balik dari beli baju melayu bapak nie tunjuk kat bapak
"babah, nie ida yang pilih baju nie kaler pink tok babah cantek kan kan?? babah sayang ida tak"
sayu bila bapak cakap "babah sayang", dua kali bapak aku cakap sbab aku kata tak dengar..
*kalu korang nak tau kesan dari pembedahan tue bapak aku nyer lelangit* rahang belah kanan dah tak ader, so kne pakai plat aper tah tue suara dia jadi sengau cam tak dengar..*

me n my mama!!! love u mama..
mama sori sangat3000000x iron baju raya mama sampai terkoyak
*fuhh nasib baik tak beso, leh cover ngan tudung* hahaha

my family+ nenek belah bapak


kakak + adik2 lelaki yang gedik nak mampus

adik2 lelaki aku yang aku rase nak bakar wat lemang jer.. haha..!!


last last!!!
baju raya tahun nie.. thx cik Honey!!

selamat hari raya semua!!!!!
sampai sinie jer entry kali nie.. sat lagi sambung lagi k.. tue pun kalu rajen.. huhu...

Saturday, September 10, 2011

KOMIK:SI COMEL LOKEK YOMOGI



hui hui!!! kali nie nak review komik lak!!! SI COMEL LOKEK YOMOGI!!!!

sangat2 ooooooooosum sum summ summm summm ar citer nie!!!

time b4 raya dah jumpa buku nie.. tapi num 2 tak ader.. boleh lak num 1, 3, 4 ader.. num 2 tak ader.. pelik tol.. lepas raya usha lagi kedai tue tak ader gak... tgk kedai len pun samer..so tak nak ar beli kalu tak ader num 2...

tadi, tergerak ati nak pi 7 eleven.. huiiii mmg sangat2 bes rase nak wat tarian agogo jer kat situe... last2 kena warning ngan mama tersayang tak nak bagi duet kalu nak beli komik LAGI..adeh dah ar tengah sengkek nie.. nasib baik duet raya ader ciput lagi... dapat sambar 2 buku jer.. adeh... nak lagi dua.. siyus kalu korg beli terus beli 4 buku terus.. mmg terbaik ar.. 4 buku baru rm30 tak mahal mana nak banding ngan beli game...

aku bagi 4 star ar.. lukisan dia tak ader buruk sangat dan jalan citer mmg menarik.. tak bosan.. ader komik yang bosan tau dan tue lukisan tak lawa.. so hati2 mase korang beli komik..

tak yah ar nak sinopsis sinopsis yer... korg pi jer nek moto jap.. tak ader moto pinjam jiran sebelah punya moto, bawak duet rm30 rgt.. abik 4 terus.. mmg layan gler citer nie....
beli jangan tak beli..


*


*


*

*dah beli Harry Potter and the Goblet of Fire!! yeaaaahhh lagi 3 lagi kena beli*









p/s: nanti ar update pasal raya.. raya kan sebulan...

Monday, August 8, 2011

POSTO!!! POSTO!!!


PN. NUR HIDAYAH MOHD OTHMAN
Rumah duduk di Klang..
Di Negara Malaysia..


Puan/Puan/Puan/Puan,

KETIDAK ADA NYER ENTRY BARU DI BLOG NUR IZZA

Dengan rase hormat dah rase mengantoknye... saya Nur Izza si gedik yang sudah sopan santun sekrang nie(bulan pose mana leh gedik) ingin menerangkan beberapa pekara berhubungan dengan pekara di atas...

1. Untuk pengetahuan Puan/Puan/Puan/Puan NUR HDAYAH MOHD OTHMAN, sekarang saya sebagai seorang anak yang masih tidak berkerja... dah tiada orang yang sudi abik berkerja.. dengan ini secara otomatik yer akan "berkerja" di bawah babah tersayang...d mana penggunaan internet dibekukan..

2. selain itu, ke tidak adanya entry baru kerana cik ilham tidak2 datang menjenguk..

3. tambahan pulak, di bulan ramadan ini.. eloklah kita pi terawih dari update blog... (takkan asik nak update blog "arini aku pi terawih, best jumpa anak pak imam ensem dol"...


Besarlah harapan saya semoga PUAN NUR HIDAYAH MOHD OTHMAN, dapat setia menjenguk blog Nur Izza yang tak seberapa nie...



Sekian Terima Kasih,
Nur Izza..






p/s: dayah terima kasih bagi aku ilham n thx tgk blog aku nie.. nie nah tok ko..

Sunday, July 24, 2011

ARGHHHHHHHH!!!! AKU DAH GILA!!!!



ARGHHHH!!!! siyus aku dah glerkan buku HARRY POTTER nie..

hari2 tanye pakcik google pasal buku HARRY POTTER nie..

siyus aku nak sangat3 collection nie..

korang tau tak harga dia baper??

tengok kat ebay mau MYR 257.01+-+-+...

memang cun gler kotak dia...

buka2 ader tujuh buku dia....arghh!! siyus nak sangat3..
sila beli cepat cik izza!!!


aku ingat kalu tengok movie lagi best dari baca novel harry potter nie.. rupanyer baca buku lagi best300000x (aku pun kan pencinta buku novel).. so pas aku tengok movie HP7, terus esoknya aku decide nak beli novel dia.. sebab sedih citer harry potter dah abes... :(

Tapi aku beli yang jenis len, bukan yang nie.. tue pun aku beli yang1st buku, tue pun dah abes baca dah pun.. so sekang gian nak baca lagi... :'(


sila keja cepat2 ader ar duet nak beli cik izza nie keja pun tak nak :'(









mood:demam Harry Potter
p/s:pic from Google

Saturday, July 23, 2011

HARI SABTU YANG MENGGEMBIRAKAN HATI

Assalamualaikum semua!!! lama dah tak update blog... hehe..

harinie teman mak pi pasar pastue jumpa komik nie!!! ok sangat3 gembira!!!

tak ader yang lebih menggembirakan bila dapat beli komik nie.. tapi miz CONAN 71.. tak per nanti leh cari.... Maid Maiden pun baru aku nampak ader kat kedai..

baru abes baca novel Harry Potter nie... nie semua gara2 pas tengok Harry Potter and Deathly Hollows part 2, tak sanggup nak tengok cite Harry Potter dah abes... so aku pun decide nak beli novel nie... *kena kumpul lagi 6* dah ar mahal novel nie nak banding novel melayu..









p/s: kalu aku beli buku yang aku sangat suka3.. benda tue dapat menggembirakan hati aku...

Sunday, July 10, 2011

KORANG ADE NIE???


sajer nak tunjuk.. salah satu harta karun cik Izza

korang ader??? huhu...


aku ngan kakak aku suka sangat300000000000x komik detektif Conan nie.. tak sure bila setat baca buka nie.. sek men or sek rendah lagi.. so mase tue duet mak bagi pun sehari seringgit jer.. kumpul sikit2 ngan akak semata2 nak beli komik nie.. dah ar time tue gak layan komik len.. so mmg ikat perot gler(sebab tue dulu aku kurus.. hahaha)

so sekarang dah ader 70 buku... memang seronok gler baca komik nie.. tak sabar nak tggu Conan betui2 membesar...

ok tue jer nak tunjuk... babai semua....

Friday, July 8, 2011

SEKARANG NGAH TENGOK ANIME NIE~~~

BEELZEBUB~~~

korang dah tengok???


Plot Summary: The story follows the "strongest juvenile delinquent", Oga Tatsumi, a first year in "Ishiyama High" the school for delinquents. One day while sleeping next to a river he sees a man floating down it, he pulls him to shore and the man splits in half revealing a baby boy. This boy is the son of the demon king and he has been chosen as the one to raise it with the baby's demon maid Hilda. The story follows his life with the child and at the delinquent school.





update:hahah sangat berjaya upload video dari youtube.. sori saya budak baru lagi.. huhu...






p/s:sebenarnyer tengah cuba upload video nie.. huhu...

Thursday, July 7, 2011

TERASA NAK MAKAN PANCAKE!!!


bangun pepagi jer tiba2 terasa nak makan pancake..

pastue google cam ne nak wat pancake..

kecur air liur tengok diorang nyer pancake..

pastue...

berangan jer tengah makan pancake~~~ <3









p/s:sekarang jarang update blog.. idea tak ader.. malas bertimbul.. mood pun tak ader...

Friday, July 1, 2011

1 JULAI DAH????


dah bulan julai???

1 julai 2011???

maknanyer aku dah sebulan aku jadi maid tak bergaji di rumah..

tak dapat sambung stdy.. keja tak dapat lagi..

memang bagus sangat

aku jadi pengangur terhormat di umah..

memang cantek sangat ar kena lempang ngan aku!!!

ok tue jer nak cakap.. otak beku!!

*korang dah tengok anime nie?? best jugak ar..citer pasal keja di cafe*

patut ker aku keja kat cafe??? ok kat kg mana ader cafe..









p/s:usaha cik izza~~~

Sunday, June 19, 2011

HAPPY FATHER's DAY, BABAH

sejam yang lepas.. saya cakap cam nie kat babah saya...

saya: babah selamat hari babah
babah: huh baru nak cakap....

uwaaaaa!!!!sian bapak ku menunggu!!! maaf babah bukan luper tapi malu nak cakap.. huhu..

Babah.. ida SAYANG BABAH!!!! <3

*mak Beh*Babah*Me*Along*













p/s:babah saya tak berapa sehat sekang.. doakan babah saya jugak k!!
p/s/s:tenet lembab tak dapat upload pic babah saya yang ensem!!

Saturday, June 18, 2011

JELES NYER TENGOK!!!!!!


Tadi tengok pic nie...





ok!!!!





JELES NYER





NAPER AWAK KURUS SANGAT3!!!!




AWAK WAT SAYA JELES!!!





SAYA BENCI AWAK!!!!




SAYA BENCI TENGOK!!!!




AWAK MEMANG KAN SUKA WAT SAYA CAM NIE!!!






*pic masa sem 2 di uitm*





SANGAT KURUS!!!






*pic sem 7*
penambahan berlaku di mana2.. pipi yang bam bam...





SEDAR AR CIK IZZA KO DAH GEMOK!! SILA KURUSKAN BADAN!!!





waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!









p/s: tak baik benci orang len..
p/s/s:benci diri sendiri tak per, leh berubah ke arah kebaikan.. SILA KURUS cik izza....

Monday, June 13, 2011

CONTEST: SHOE GIVEAWAY ABSOLUTELYGORGEOUS by AMY

yeah join CONTEST lagi..
mggu lepas, saya jumpa GA nie masa tengah sekodeng pic cincin berlian, tak sangka lak leh jumpa blog akak amy nie..masa dok usha blog akak amy nie saya jumpa pasal contest nie.. due date dia lambat lagi so saya pun join ar.. sajer dari tak buat aper2 dok umah sekarang nie..

contest nie simple jer.. yang penting angan2 tue mesti ader.. huhuh.. tak caya tengok syarat2 dia kat SINI

*

*

*
senang kan??

disebabkan saya nie org masuk minang pun tak lagi...tak terasa nak pakai kasut kawen lagi.. so saya nak ar kasut tok raye nanti.. raye kan tak lama dah.. memandangkan skang saya sudey jadi maid tak bergaji di umah nie..mana ar tau rezeki dapat kasut cik amy bagi..so saya join ar contest nie... lagipun bes aper.. sesekali berangan nak kasut cam ner.. huhu...

so kasut impian saya.......

*

taraaaaaa..nie ar..


1.
design cam nie, ader permata cam nie...

*penin pale google cari kasut yang berkenan*

kenapa saya pilih kasut impian nie??
  • sebab saya tak nah lagi ader kasut yang ader permata lip lap lip lap tue.. huhuhu.. tgk kat kedai pun harga 80-100++++...
  • permata2 kat atas tue pun tak ader ar sarat sangat..
  • pastue design nie simple..

tapi nie sebahagian jer..


2.
pastue saya nak ar kasut saya tue jadi wedges.. tak mau ar heel cam kat atas tue..

*macam nie wedges nye*

kenapa saya pilih kasut impian wedges nie??
  • sebab saya tak suka sangat pakai heel.. ye ar mau kejang kaki saya kalu saya terpaksa pakai heel 5 6 7 jam..
  • pastu tak pasal2 terpeleot lak time jalan2 pi raye nanti, lagipun jalan kat kampung nie bukan cam lantai kat mid tue, leh ar pakai heel.. so selamat rasenye kalu kasut impian saya tue jadi wedges..
  • lagipun saya dah biase pakai wedges..tapi tak tggi ar dalam 3inci++ jer.. lagipun saya nie pendek.. klu pakai tinggi sikit nmpak ar kurus sikit.. huhuhu..
  • lagipun rase2 time raye nanti hujan mungkin akan turan(kita tak tau ar kan), so sebagai langkah berjaga2 baik pakai wedges.. tinggi lak tue.. air tak kan kena kaki punya ar..

3.
pastu kasut impian saya tue mesti ar kaler HITAM


kenapa saya pilih kasut impian kaler HITAM??

  • sebab kaler hitam senang nak matching ngan baju raye saya nanti.. ye ar tak kan nak beli kasut banyak2 kalu baju raye ader 5 6 7 pasang..
  • pastue leh ar saya pakai ngan seluar jeans gak...
  • pastue kaler itam tak ader ar nampak kotor sangat kalu kena tanah ker, lumpur ker.. kalu basuh balik pun stil nampak ok lagi..
  • lagipun saya dah ader wedges kaler putih krim... so baik impikan kaler hitam lak..
4.
pastue kasut impian saya tue mesti ader cangkuk cam nie...

kenapa saya pilih kasut impian ader cangkuk nie??
  • sebab pakai nie senang, mudah, dan cepat gitu...
  • so tak ader ar family saya tunggu saya nak pakai kasut impian saya lelama time nak pi raye..masuk umah orang raye pun senang..
*

*

leh bayang tak cam ner kasut wedges impian saya??

meh tgk pic bawah nie selepas ke empat4 pic dia atas di gabung..
jadi ar kat bawah nie...

*owh klu tak nmpak sangat leh click open new tab ok*

saya lakar2 pun berpandukan pic 1st ngn 2nd, saya try kaler kan lakaran tue ngan kaler hitam tapi cam comot lak..(mebe guna crayon tue comot) so saya biar jer ar dia kosong..tapi saya leh bayangkan kaler hitam tue cam pic num 3..

so cam ne comel tak kasut impian saya??agak cerewet kan cik izza nie.. hahaha
ala sesekali berangan aper salahnyer..

hehe...

saper nak join leh klik link kat atas saya bagi tue...



~~~~~~marilah beragan~~~~

Tak boleh tido lagi!!!!

*bila nak tido nie???*

sape2 lum tido lagi sekarang???

aku tak dapat tido..

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......

nie semua gara2 NIE... takot sangat....

pastue aku tak rase ngatok pun..

baring2 tadi pun tak ngatok...........

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........

selalu kol 11 dah ngatok.. nie dah dekat kol 2 pagi tak nak tido2 lagi....

waaaaaa.........

nak tido!!!!!!

Saturday, June 11, 2011

Pesanan Mama di hari sabtu....


Arinie 11 jun 2011.. mesti ramai kawen kan arinie?? tak pun bertunang ar??

so aku yang tak ader kena mengena ngan majlis kawen2 nie..kena gak tempias nyer...

tadi petang pas mak aku balik dari majlis sambut menantu kat taman nie.. balik2 jer terus cakap kat aku "nanti nak kawen terus wat sekali satu hari jer.. pagi nikah tghari sanding... tak yah wat sampai memalam lak.. penat, pastue ajak jer 500 org tak yah banyak2 datang"...

Yo ar mama.. nanti anak mu nie terus nikah tak yah tunang2 senang, kenduri pun pakai catering jer, tak yah wat rewang2 nie...tapi bak tetamu tue aku tak setuju ar.. hahahah..gatal tak sudeh aku nie.. hahaha.. tapi yer ar kan klu aku kawen 5 tahun lagi tak ker kesian mak ayah aku dah tua.. tak larat nak rewang2 dah zaman akan datang..k ar sebenar nyer nie entry malas.. haha..



*bila ar nak melalui detik nie.. hahah gedik sudeh*


so aku nak ucap tahniah kat kak fiza arinie dia dah bertunang ngan abag wan.. tahniah akak, abang... semoga berbahagia.. sori sangat atul tak dapat datang.. kepada pasangan pengantin yang len selamat pengantin baru...





p/s:bila tengok orang kawen rase nak kawen.. bila orang ader anak terasa nak anak.. nie gler nie... hahaha... ^.^;

JOM SERTAI BLOGLIST LUQAZ!!!


jom2 join bloglist Luqaz nie..

Nie pun aku tau bila cik umpama blog nie post kat mukabuku tok join bloglist dia..

aku yang sememang nyer sangat3 bosan.. baik aku join jer ye dok.. huhu...

simple jer entry yg perlu dibuat.. klu nak tau lebih lanjut klick SINI

memandangkan aku nie pompuan aku nak join ar blogger girl..

jom jom sertai bloglist Luqaz!!!!!!

Friday, June 10, 2011

Jom layan lagu ~Plain White T's-1234


tadi terdengar lagu nie kat dalam blog membe.. terus tangkap leleh....

nak tgk?? SINI malas nak upload video...

aku suka dengar lagu jer tak suka artis.. so masa dengar tgk lirik dia pun aku dah tangkap lentok.. jom layan lagu nie... huhu..

*


Give me more loving than I've ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not

Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad, I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy, Its as easy as 1-2-1-2-3-4

There’s only one thing, To Do
Three words, For you
(I love you) I love you

There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you

Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even t
ell your closest friends

Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4

There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
You make it easy

It’s easy as 1 2 1 2 3 4

There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you

There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
1-2-3-4
I love you
(I love you) I love you



NOVEL: CUCUR BAWANG & KOPI 'O'


novel lagi pasnie mebe aku banyak wat review pasal novel lak...
ye ar aku kan mmg gler novel.. so baik aku share sikit2 novel aper aku suka ye dok???

arinie novel pasal CUCUR BAWANG & Kopi 'O' by Hasrudi Jawawi, jom baca sinopsis dulu baru aku komen.. huhu

* * *

Siapa sangka, cucur bawang telah mempertemukan mereka dalam satu 'sektsa perang" di tepi jalan. Dari insiden itu mereka bagai dijodohkan untuk bersua lagi. Kerana terdesak, Rudiana terpaksa berkahwin dengan Iskandar dalam rahsia atas dasar kerja semata-mata. Bila sudah duduk serumah, mulalah berputik satu perasaan aneh dalam hati mereka walaupun masing-masing masih keras kepala. Perkahwinan mereka hanya sekadar atas kertas dan terus menjadi rahsia. Kemunculan Khairulnizam membuatkan iskandar gelisah bila kawan baiknya menjadi kekasih kawan baiknya sendiri?

* * *

aku taip sikit jer ar sinopsis dia... klu nak lagi panjang beli ar novel nie..huhu..
komen aku tok novel nie.. nie pes time tak silap aku baca novel penulisnya lelaki.. susunan ayat novel nie memang bes.. lawak dia memang klaka..ending dia tak mengecewakan.. cume cam ader sumthing kurang kot.. so aku bagi 4/5 bintang.. (tak kisah ar baper sbb aku yang komen)
so tak rugi ar kat saper2 nak beli novel nie..salah satu koleksi novel yang aku rase seronok dan tak mengecewakan aku..

Buku Prima
harga buka: rm25.90
page: 709(tolak page iklan) sikit jer nie klu baca ptg malam dah leh abes..hehe



ok next entry aku cite novel len lak.. sem last nie banyak lak aku beli novel baru..







p/s:buku prima selalu yang berkenan mesti atas rm25, agak mahal nak bandingkan dengan alaf21.. tapi tak per ar dah minat nak wat cam ne ye dok..

Thursday, June 9, 2011

NOVEL: 7 Hari Mencintaiku


Assalamualaikum semua!!! arinie aku nak cite pasal novel ar pulak.. aku nie mmg ketagih gler kalu nak beli n baca novel.. tok pes novel aku nak story mory pasal novel terbaru dari SITI ROSMIZAH

mari wat ombak dulu~~~~~~~ huhuh siyus aku minat gler2 novel2 dari akak SITI ROSMIZAH nie.. dari pes novel dia sampai novel ke empat dia nie memang novel dia tak pernah kecewakan hati dan jiwa raga aku..

Aku nak citer novel ke empat beliau ~7 HARI MENCINTAIKU~ jom baca sinopsis kat bawah nie dulu....

* * *

Khuzairi, dalam diam mencintai gadis bernama Mia Adriana. Cinta pandang pertama menjadikan dia seorang perindu yang setia. Namun sifat angkuh dan sombong gadis ini menyebabkan Khuzairi tidak pernah walau sebesar hama jua menyimpan impian untuk memilikinya.

“Kau ni memang dasar jantan tak sedar diri tau. Kau memang saja nak cari pasal dengan aku kan? Hei Khuzairi kau dengar sini. Kau tu budak kampung yang tak sedar diri! Tapi ada hati nak kahwin dengan anak orang kaya! Sedar-sedarkanlah diri kau tu. Kau tak layak langsung nak berdamping dengan akulah. Kau nak aku bawak cermin ke suluhkan muka kau. Buat tak reti bahasalah pulak. Aku harap lepas ni kau akan ingat kata-kata aku ni sampai mati! So…apa kata kau berambus sekarang! Kau pergi balik jaga kambing-kambing kau sebab kat situ baru betul tempat kau!”

Aduhai! Angkuh sungguh kata-katanya. Bungkam seketika Khuzairi mendengarnya. Jauh di sudut hati dia mula bertanya, sampai bila dia mampu untuk terus menahan makian dan hinaan yang di lemparkan oleh gadis ini? Sudah lalikah telinganya? Sudah matikah perasaannya? Tidak ke dia kecewa? Tidakkah dia terluka? Khuzairi mengangguk perlahan.

“Ya, aku juga manusia biasa, aku ada hati dan perasaan, tapi aku tidak mampu untuk berbuat apa-apa, demi satu amanah aku harus menelannya, demi satu amanah aku harus terus bersabar….”

Amanah? Amanah siapa yang di genggam oleh Khuzairi itu, sehingga dia sanggup mengheret dirinya ke kancah derita?

Lupakah Mia Adriana, hidup ini bagaikan putaran roda, satu waktu keangkuhan dan kesombongan itu akan memamah dirinya sendiri. Berdoalah, di kala keinsafan menjelma nanti, cinta lelaki bernama Khuzairi ini belum terpadam lagi buat dirinya.


* * *

amacam teruje tak nak baca??? 3/4 kot dari novel nie wat aku rasa menyampah gler kat perangai Mia Adriana.. lelaki macam Khuzairi jer leh suka kat Mia nie.. kalu aku ar lelaki.. memang pelempang dah aku bagi.. hahaha... asal aku cakap cam nie?? nak tau kenapa?? beli ar novel nie cepat2 huhuh..^.^;

aku leh bagi 5star tok novel nie... so aper lagi beli ar.. dan yang tak nah beli lagi novel dia yang len.. cepat2 beli aritue aku tgk ader lagi stok novel dia yang len.. banyak lak tue...


Novel ke-3 beliau..

novel ke-2
novel pertama beliau yang wat aku menages tak henti2...


JANGAN LUPA TAU BELI!!!










p/s:cik Honey belikan novel baru tok saya leh?? bosan ar.....

Wednesday, June 8, 2011

KISAH SI PISANG EMAS

yeah... nur izza sangat rajen arinie... 2nd entry tok arinie...

kisah aper lagi si pisang emas... hohoho...

dalam seminggu nie tak abes2 aku pesan kat mak aku kalu pi pasar beli ar pisang emas.. dah banyak kali mak aku balik dari pasar tak nah bawak balik pisang emas..yang ader pisang berangan..

SAYA TAK NAK PISANG BERANGAN...kempunan aku...

terigat kat uitm kalu lapar jer pi bilik Diejah rembat pisang dia..

tapi kan tadi kan... masa mama saya balik keja dia bawak balik pisang emas

yeah!!! sayang mama sangat <3

guling guling atas katil sambil makan pisang.. huhuhu..

akhirnya lepas seminggu baru nampak kamu encik pisang....

banyak lak tue mama saya beli.. bila tanye, mama saya jawap

"tak per,petang nie wat cekodok, esok wat lagi, esok esok wat lagi"

ARGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!

*


*


*


*


*
TAMAT





p/s:makan pisang banyak khasiat tau.. tak caya tanye uncle google...

Tuesday, May 31, 2011

USAMI MAKI KORANG KENAL TAK????

huih.. saper Usami Maki nie???

doctor ka???

cikgu ka???

pemain muzik ka????

huhuhuhu semua bukan dan dia jugak bukan lar artis Jepun k..

walaupun namanyer cam jepun.. eh memang Jepun pun.. hohoho.....

nie nak citer salah satu pelukis komik yang aku minat sangat3... USAMI MAKI...

Korang nah baca komik dia????
best gler dol aku cakap.....

*salah satu komik Usami Maki, best gler dol*


napa aku suka baca komik2 Usami Maki nie???

1. mesti ar lukisan dia sangat2 kawai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! guling2 atas katil~~~~~~ dah ar comel.. ensem2 lak.....

2. jalan citer komik nie tak penin n tak berat sangat... kekadang ader certain komik... jalan citer tah aper2.. aku pun tak paham ar. tapi komik USAMI MAKI memang BEST sangat3

Usami maki nie ader web dia sendiri tapi biase ar dalam bahasa jepun.. aku abik jepun 3 sem pun tarak paham aper dalam web tue.. hahahaah... tapi aku ader ar download pic2 kat situ. tak pe kan cik USAMI... huhuhu....

nak tengok website dia meh KLIK...

so saper2 yang lum ader komik dia leh ar beli kat SINI..








mood:bosan gler.....

Thursday, May 26, 2011

SAPA KATER PI KURSUS KAWEN TENSEN???

yeah... assalamualaikum... adik2.. akak2.. abang2 .. makcik2.. pakcik2....semua sihat tak???? (hish dah gaya cam budak tadika lak)huhu

ok!! ok!!!
sapa kat sini dah pi kursus kawen??? sila angkat kening tggi2 !!! huhuhu...
b4 nie pun dah nah wat entry pi daftar kursus kawen... tgk SINI so entry kali nie pasal aper dah berlaku time kursus kawen ar...

dari 10 orang yang nak pi... last2 3 org budak TKT Gedik gurl je dapat pi.. waaaa sedih sangat... aku aper lagi berkepit dengan diejah jer... Shiqin lak dok belakang ngan membe diorg...

*me n Diejah*

Malam tue dah ar tido lambat nasib baik tak lambat pi kursus kawen.... aku punya ar bajet konon2 nak tido pi kursus kawen yer ar.. dengar ceramah kan...mata pun kuyu jer... kalu dalam kelas 5 minit jer lecturer bebel aku dah tido inikan pulak ceramah kursus kawen....

Tapi tak sangka beb.... satu hari tue aku tak tido pun....
tergelak cam orang hilang laki...hahaha(eh ilang laki bukan sedih ker?? huhu)
memang bes gler penceramah2 yang datang bagi ceramah nie.. siyus memang bes... dan tak tensen pun...huhu..
dari bab borang kawen, ilmu2 dalam perkhawinan, cam ner nak cari asben n wife, kesihatan.. semua diceritakan..... memang bes gler.. cuma 2nd day tue tak bes sangat sebab tak banyak lawak...

*seramai 200 orang yang memenuhi dewan kuliah, bakal2 pengantin pun ader.. apatah lagi tunangan orang...tak dapat cik Diejah nak cari laki... huhu..*

*yeah!!! muka gembira dapat sijil kawen.. bukan sijil nikah.. huhu*
pasnie tak yah dah pi kursus kawen...

*tengok gembira sangat dapat sijil tudung senget pun tak perasan.. hish..hish..hish..*
~bersama2 rakan kelas Ac220 8D~

* yeah korang semua pasnie kalu dah kawen tue jangan luper ajak.. cepat2 sikit kawen sijil pun dah dapat aper lagi... huhuhu*








mood: gatal2 badan rase nak kawen... huhuh

Jodoh:Jangan mencari terlalu sempurna...♥

aku jumpa nie kat facebook.. diorang pun bagi izin share.. so aku share ar kat sinie...

*


*


Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIToleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITAselagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...


Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.


Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.


Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKANkepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....


*pic from google*